TootaPen är ett innovativ, interaktivt och tvåspråkigt förlag som skapar möjligheter för barn och unga att bli författare. Vi är det första förlaget i Norden som ger ut böcker skrivna AV barn och unga författare. Vi tar barnen på största allvar, utrustar dem med redskap för att de ska kunna göra sina röster hörda och för att utvecklas inom berättandet och skrivandet. Barn som vuxna har rätt att uttrycka sig fritt och vara en del av kulturlivet. När barn inkluderas i kvalitativ kultur och litteratur inspireras de till skapandet och deras vyer vidgas

Här på TootaPen öppnar vi en ny dörr för barn och unga och hjälper dem under deras författarresa. Här hittar våra läsare Sveriges yngsta författare och illustratörer. Häng med och ta del av den unika resan som vi bjuder på!

Kreativt

TootaPen skapar en ny genre i litteratur ”BÖCKER SKRIVNA AV BARN- OCH UNGA FÖRFATTARE”. För att göra det möjligt skapar vi en konstruktiv miljö för våra unga författare där de kan vässa sina idéer och skapa sina egna berättelser. Samt, utvecklas intellektuellt, emotionellt och socialt. Vi bestämmer inte över deras röst, däremot erbjuder vi dem förbättringsmöjligheter som en ung blivande författare kan behöva.

Hälsofrämjande

Kultur och hälsa hör ihop och barn som får chansen att uttrycka sig och sätta ord på sina tankar och känslor mår bättre. Därför vill vi -utöver vårt mål att inkludera barn i litteratur- förebygga psykisk ohälsa bland barn och unga. Vi har utformat ett nytt hälsofrämjande projekt ”Kom Närmare” som flätar ihop litteratur med välmående. Här får du läsa om våra hälsofrämjande projekt! och även om vårt intiativ ”Kom Närmare” för flyktingbarn

Interaktivt

TootaPen för en dialog med barn och unga. De får stöd när de behöver det. Vi inspirerar, och inspireras av dem. Tillsammans med barn och unga hittar vi nya metoder och lösningar som kan behövas. Tillsamman berikar vi världslitteraturen.

 

Flerspråkigt

För att bidra till ökad kulturell mångfald och för att ge även arabisktalande barn och unga möjligheten att bli författare, ger vi ut böcker skrivna både på svenska och på arabiska.

Tveka inte att kontakta oss för mer information.

 

Driva en förändring

TootaPen driver en långsiktig förändring i världslitteraturen. Förändringen sker när barnen själva får skriva om sig själva, om oss och om allt annat i universum. De som alltid har fått sitta på åskådarbänken ska nu kunna inta sina platser på scenen för att skapa, berätta och skriva. Man får läsa om alla möjliga frågor ur barns perspektiv och utan vuxnas inblandning. Vi bygger bror mellan barn och barn, samt mellan barn och vuxna.

Almi hemsida

innovationskontoret

http://www.startupstockholm.se/

Danderyds bibliotek

Danderyds Kulturskola 

Teeh Pictures hemsida

https://www.teehpictures.com/