TootaPen förlag

 

TootaPen är ett interaktivt och innovativt förlag som ger ut böcker skrivna av barn- och unga författare. TootaPen strävar efter att ungas röst bli hörd i samhället. Alla unga som drömmer om att bli författare har chansen att ge ut sina böcker hos oss idag! Vårt mål är att uppmuntra unga människor med ett litterärt intresse att uttrycka sig fritt både i ord och i bild.

Vi tror på att unga och barn har rätt till att uttrycka sig fritt och vara en del av kulturlivet. När de inkluderas i kvalitativ kultur och litteratur inspireras de till skapandet och vidgas deras vyer. På det sättet tar de och ger perspektiv och förståelse för den värld de lever i.

Här på TootaPen öppnar vi en ny dörr till barn och unga och hjälper dem under deras författarresa. Här hittar våra läsare Sveriges yngsta författare och illustratörer. Häng med och ta del av den unika resan som vi bjuder på!

Interaktivt

TootaPen har en ständig dialog med barn och unga. De kan få stöd när de behöver det. Vi inspirerar, och inspireras av dem. Tillsammans med våra unga författare hittar vi nya lösningar som kan behövas, tillsammans berikar vi världslitteraturen. Vi jobbar inte bara för barn, utan med dem också!

 

Kreativt

Vi skapar en ny genre i litteratur ”BÖCKER SKRIVNA AV BARN- OCH UNGA FÖRFATTARE”. För att göra det möjligt skapar vi en konstruktiv miljö för våra unga författare där de kan vässa sina idéer, träna och skapa sina egna berättelser. Vi bestämmer inte över deras röst, däremot erbjuder vi dem förbättringsmöjligheter och flera tjänster som en ung författare kan behöva. Vi tror på att skrivandet är en förmåga som går att tränas upp. Såsom en kan bli en ung fotbollsspelare kan man hos oss bli till en ung författare om man vill. Ingen dröm är för stor. Vi satsar på våra barn och tror på dem!

Ger ut böcker på svenska och arabiska

För ökat kulturell mångfald och för att ge chansen för arabisktalande unga författare, öppnar TootaPen bokförlag möjligheten att ge ut böcker på arabiska. Om du är en ung författare som skriver på arabiska har du nu möjligheten att publicera dina verk här hos oss. Tveka inte att kontakta oss för mer information.

Driva en förändring!

TootaPen drivar en förändring i världslitteratur och vänder på det hela. Det sker när barnen själva skriver om sig själva, om oss och om allt annat i universum. De som har fått alltid sitta i åskådarbänken ska nu kunna inta sina platser på scen för att skapa och berätta för oss alla.

Ny innovation i världslitteratur!

TootaPen är det första förlaget i Norden som har specialiserat sig på litteratur författad av barn och unga författare. Vårt mål är att inkludera barn och unga i kulturlivet för att de ska kunna påverka och förändra sina levnadsvillkor.  På det här sättet blir de en aktiv och delaktig del av kulturlivet och det skrivna ordet som aldrig dör.

TootaPen skapar för barn och unga nya möjligheter att uttrycka sig fritt och bli författare, samtidigt ger oss alla en unik chans att läsa om alla möjliga frågor ur barns perspektiv.

Share
Share
Share
Scroll Up