”Kom närmare” TootaPen:s initiativ för flyktingbarn

Nu när miljoner barn upplever krigets fasor och tvingas fly från sina hemländer för att hitta ett tryggare tak tog TootaPen till handling och startat ett nytt initiativ under titeln ”Kom närmare”. ”Kom närmare” är ett projekt för att hjälpa barnen på flykt att förbättra och förändra sina liv på egen hand. Barnen som var på flykt ska leva ett tryggt liv precis som alla andra barn. Barnen som var på flykt kommer att ha det svårt att återgå till ett normalt liv om de inte bearbetar sina krigsminnen på ett konstruktivt sätt.

 

”Kom närmare” ger barnen som var på flykt redskap och erbjuder dem nya möjligheter för en god start i sitt nya land. Vi anordnar bland annat inspirerande skrivaktiviteter som hjälper barnen att skriva och återberätta det som de har gått igenom. På det här sättet får vi höra barnens berättelser, förstår deras perspektiv och kommer dem närmare.

 

Barnen som blir sedda, hörda och uppmärksammade kommer att kunna gå vidare i sina liv efter att ha bearbetat sina trauman och krigsminne. TootaPen som jobbar för och med barn erbjuder barnen på flykt flera innovativa möjligheter för att utveckla sina berättar röst och öka lusten för skrivande. Vår värdegrund är att alla barn är lika värda och de ska inkluderas i kulturlivet för att kunna påverka sina liv och utforma sin framtid.

 

För att veta mer om projektet, var god att kontakta oss.

Share
Read More

Kommentera Tack

Leave a Reply

Share
Share
Scroll Up